Henry Marsh: "Eutanazia" dhe "Komunikimi me Pacientin"

Fakulteti i Mjekesise (Departamenti i Neuroshkencave) organizon leksionin e hapur Henry Marsh: "Eutanazia" dhe "Komunikimi me Pacientin" date 29.10.2018 ora 11.00-12.00 Salla "William A. Johnson" me lektorin e ftuar:

Prof. Dr. Henry Marsh, CBE, FRCS
St. George's Hospital, Londer
Autor i "Mos Bej Dem", Best Seller i New Your Times
Autor i "Rrefimet"

Henry T. Marsh was the senior neurosurgeon at Atkinson Morley Hospital/St. George’s, University of London until he retired in 2015. He was made Commander of the British Empire (CBE) by Queen Elizabeth II for his contributions to British and international neurosurgery in 2010. Dr. Marsh has worked as a neurosurgeon in many countries as noted in the documentary lm, The English Surgeon (2009). He is the author of two widely acclaimed books about neurosurgery and neurosurgeons: Do No Harm (2014) and Admission (2016).

Henry Marsh ka studiuar politikë dhe ekonomi në Universitetin e Oksfordit para se të diplomohej në mjekësi te spitali Royal Free në Londër. Ai u bë anëtar i Kolegjit Mbretëror të Kirurgëve në 1984 dhe u emërua këshilltar neuro- kirurg te spitali Atkinson Morley’s St George në Londër në 1987, ku vazhdon të punojë me kohë të plotë. Ai ka qenë tema e dy lmave dokumentarë të rëndësishëm, “Jeta e tyre në duart tuaja” , i cili toi Royal Television Society Gold Medal, dhe “ e English Surgeon”, i cili paraqiti punën e tij në Ukrainë, dhe toi çmim Emmy. Ai u bë CBE Comander of British Empire. Henry Marsh si Bestseller i Mos bëj dëm solli në Shqipëri e New York Times që botoi në 2016 një reportazh, “ e Terrible Beauty of Brain Surgery” mbi opera- cionet e kryera në Tiranë. Është i martuar me antropologen dhe shkrimtaren Kate Fox.

https://www.nytimes.com/…/review-admissions-life-as-brain-s…

https://www.nytimes.com/…/karl-ove-knausgaard-on-the-terrib…

https://www.nytimes.com/…/re…/do-no-harm-by-henry-marsh.html

https://www.nytimes.com/2009/07/24/movies/24english.html

https://en.wikipedia.org/wiki/Henry_Marsh_(neurosurgeon)

 

DEKANATI

BETIMI I HIPOKRATIT

Betohem për emër të Apollos mjekut, të Asklepiusit dhe Higjeas e Panaceas, e për emër të të gjitha perëndive dhe perëndeshave, që do të jenë dëshmitarë të mij, se do ta përmbush sipas aftësive dhe gjykimit tim, këtë betim dhe detyrim; Se do ta trajtoj atë që më mësoi Artin e mjekësisë, si të jetë prindi im, dhe do të kaloj jetën time me të, dhe do ta ndihmoj në pastë nevojë; pasardhësit e tij do të jenë për mua vëllezër dhe atyre do t’ua mësoj Artin e mjekësisë, nëse do ta duan këtë gjë, pa pagesë dhe pa shpërblim; Se do ta ofroj diturinë që kam mbi Artin e mjekësisë si mësues dhe edukator i rregullt e përmes të gjitha mënyrave të tjera të të mësuarit, për bijtë e mij, për bijtë e mësuesve të mij, si edhe për nxënësit që pranohen me marrëveshje dhe nën betim sipas Ligjit të mjekësisë; por askujt tjetër ... Read more ...

hipokratit