Fakulteti i Mjekesise

Fakulteti i Mjekesise

Fakulteti i Mjekesise e nisi punen e tij ne 22 shtator 1952 si Instituti I Larte Mjekesor (ILM)  nje prej…

Fakulteti i ...

Fakulteti i ...

Fakulteti i Mjekesise e nisi punen e tij ne 22 shtator 1952 si Instituti I Larte Mjekesor (ILM)  nje prej…

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

Rektorati

Historiku i Universitetit te Mjekesise

 Universiteti i Mjekësisë, Tiranë (UMT)  është qëndra publike e ekselencës së formimit universitar, pasuniversitar, kërkimit shkencor, trajnimit afatgjatë dhe e specializimit në të gjitha fushat mjekësore dhe përbën shembullin më të mirë të kampusit universitar në Republikën e Shqipërisë.   

 Në historikun e saj 60 vjeçar, Mjekësia Shqiptare filloi veprimtarinë e saj me krijimin e Institutit të Lartë Mjekësor (ILM), më 22 shtator 1952, dhe si rezultat i bashkimit të pesë Instituteve të Larta të vendit, në vitin 1957, ky Institut u bë pjesë përbërëse thelbësore në themelimin e Universitetit Shtetëror të Tiranës. Më pas, në strukturën e Universitetit Shtetëror të Tiranës u formua Fakulteti i Mjekësisë. 

 Në sajë të rëndësisë dhe vlerave të Mjekësisë Shqiptare, më në fund, me krijimin e Universitetit të Mjekësisë, ajo nderohet me tempullin e saj të mirënjohjes, dijes dhe zhvillimit të mëtejshëm në fushat mjekësore.

 Universiteti i Mjekësisë, Tiranë u themelua më datë 23.01.2013 me Vendim të Këshillit të Ministrave të Republikës së Shqipërisë. Krijimi i Universitetit erdhi si rrjedhojë e ndryshimeve rrënjësore në strukturat e institucioneve të arsimit të lartë publik dhe nga dëshira e profesoratit të nderuar që ka punuar për të pasur më në fund një universitet tërësisht mjekësor në Shqipëri. Ky krijim erdhi si detyrim i domosdoshëm i Mjekësisë Shqiptare që të interpretojë dhe të orientojë sa më mirë transformimet dhe zhvillimet teknologjike të kohës, duke garantuar përpunimin, inovacionin, transferimin dhe vlerësimin e njohurive në avantazh të individit dhe të shoqërisë shqiptare. Në strukturën e UMT-së u bashkuan Fakulteti i Mjekësisë dhe ai i Infermierisë, të cilët u shkëputën nga Universiteti i Tiranës dhe u bënë pjesë përbërëse e pesë njësive kryesore të këtij Universiteti. Këto njësi janë të ndara në pesë fakultete, përkatësisht: Fakulteti i Mjekësisë, Fakulteti i Mjekësisë Dentare, Fakulteti i Farmacisë, Fakulteti i Shkencave Mjekësore Teknike si dhe Fakulteti i Shëndetit Publik.

 Strukturat e Universitetit ndodhen vetëm pak minuta larg nga qëndra e Kryeqytetit dhe ndodhen në periferinë veri-lindore të Tiranës, brenda Qendrës Spitalore Universitare të Tiranës (QSUT). Brenda QSUT-së ndodhen dy nga Fakultetet e Universitetit, Fakulteti i Stomatologjisë dhe ai i Shkencave Mjekësore Teknike, si dhe zyrat administrative të Rektoratit. Ndërsa strukturat e tjera të UMT-së, Fakulteti i Mjekësisë, Fakulteti i Farmacisë, Fakulteti i Shëndetit Publik dhe Biblioteka e Universitetit ndodhen në rrugën e Dibrës, përballë zyrave të administratës së QSUT-së.

 

 Rektorati

 

Prof. Dr. ALI  REFATLLARI           

REKTOR  I  UNIVERSITETIT TË MJEKËSISË, TIRANË                                                                    

 

Prof. Dr. ANYLA BULO                  

ZV. REKTORE PËR KURRIKULAT DHE MENAXHIMIN AKADEMIK                                                                    

 

Prof. As. ARBEN GJATA                

ZV.REKTOR PËR MARRËDHËNIET ME STUDENTËT                                                                                            

 

 Prof. As. SUELA KËLLIÇI              

ZV.REKTORE PËR KËRKIMIN SHKENCOR

                                                                                                                           

Z. MIRJEL DOLLANI                    

KANCELAR  I  UNIVERSITETIT TË MJEKËSISË, TIRANË

 

website : www.umed.edu.al